A1 verliest onnodig van Soccer Boys

Een gehavend A1 (met 4 B2 spelers) verloor onnodig op een gebrek aan conditie en instelling bij de nummer 2 van de competitie, Soccer Boys.

Bekijk de foto's van deze wedstrijd hier.

De tweede week met coach Wilko Poulie aan het roer, was het lastig coachen omdat er tegelijkertijd gecoacht, gewisseld en gevlagd moest worden! ‘s Morgens liet Nuno weten niet te komen omdat hij zich had verslapen (en dan kom je maar niet!?).

Op tijd arriveerden we in Bleiswijk. We begonnen de wedstrijd op het kunstgrasveld en begonnen met de wind tegen aan de wedstrijd. Soccer Boys kwam sterk uit de startblokken, maar kon niet echt een vuist maken tegen een sterke verdediging.

Rond de 20ste minuut van de wedstrijd kregen we meer en meer grip op de wedstrijd. We waren eigenlijk continue op de helft van de tegenstander en met redelijk combinatie spel probeerden we een opening te vinden in de verdediging van Soccer Boys. Ondanks dat het erop leek dat we sterker waren kwamen we niet tot echte uitgespeelde kansen. Enkele afstandsschoten waren er wel, welke met pijn en moeite werden gekeerd door de keeper van de thuisploeg. Bij een nog schaarse tegenaanval kon de thuisploeg vlak voor de rust erg gelukkig een doelpunt maken, nadat geen van onze verdedigers de bal weg kreeg profiteerde een over het hoofd geziene meegelopen verdediger, 1-0.

Met die stand gingen we de rust in, waar de instelling van bepaalde spelers weer eens werd besproken, maar ondanks dat was iedereen (toch!?) ervan overtuigd dat we hier vandaag niet hoefden te verliezen.

De tweede helft begon (met windje mee), maar dat windje hadden we niet echt mee. Een groot gedeelte van de tweede helft speelde zich af op het middenveld omdat beide teams veel balverlies leden en de verdediging aan beide kanten erg goed in elkaar zaten. Overigens mag worden opgemerkt dat B2 speler Stefan vandaag een kei van een wedstrijd speelde. Als eerste jaars B junior had hij de tweede jaars A spits de gehele wedstrijd onder controle!!

Na wat spelden prikjes aan beide kanten zorgde een conditie gebrek voor een matig einde van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg de 2-0 en na een bal op de paal werd het vlak voor tijd ook nog 3-0. Een geflatteerde uitslag, maar met de instelling van sommige spelers is het moeilijk winnen! Volgende week een herkansing als de A1 op bezoek gaat in Waddinxveen bij hekkensluiter Be Fair!

Onze dank gaat uit naar de vier gastspelers: Stefan Boers, Jonathan van de Hoeven, Bob van Grieken en Jurriën Minke, mannen bedankt!!

Uitspraak van de dag: "Het gemiddelde van een ploeg wordt door de zwakste speler bepaald".

Opstelling eerste helft: Snijder; Van de Ree, Van Kan, Boers, Heikens; Vermeulen (Van de Hoeven ’31), Häupler, Timmer, Van Grieken; Hashemi en Forson (Minke ’45).

Opstelling tweede helft: Snijder, Van de Ree, Van Kan, Boers (Timmer ’85), Heikens; Van de Hoeven, Häupler, Timmer (Vermeulen ’77), Van Grieken; Hashemi (Forson ’77) en Minke.